PROGRAM

09:30 (30min) WELCOMING AND OPENING SPEECHS

KOERI, Vice Director Ass. Prof. Nurcan Meral ÖZEL

Japanese Deputy Consul General Mr.Kenji Ashida

Republic of Turkiye General Directorate Of Highways

Director General Menmet Cahit Turhan

KOERI Director Prof. Mustafa Erdik

Chairperson Prof. Dr. Mustafa Aktar (KOERI)

10:00 (25min) Early Warning and Rapid Response System in Istanbul

Director of KOERI Prof. Mustafa Erdik

10:25 (25min) Disaster mitigation information system in Japan (1)

JMA's Warnings and Information on Earthquakes and Tsunamis -

(Introduction, Seismic intensity)

JMA Mr. Naito Hiroto

10:50 (25min) Disaster mitigation information system in Japan (2)

(Tsunami Warning)

JMA Mr. Yamada Yasuyuki

11:15 (25min) Disaster mitigation information system in Japan (3)

(Earthquake Early Warning)

Earthq.Res.Inst.Tokyo Univ.-ERI- Mr. Shinya Tsukada

11:40 (25min) Transmit and Disseminate Earthquake Early Warning via Mobile Phone

NTT Docomo TV conference

12:10 LUNCH

Early Warning and Rapid Response Related Initiatives, Plans and Activities in Turkey

Chairperson Prof. Mustafa Erdik (KOERI)

14:00 (15 min) TCDD High Speed Railways Project currently being constructed in Turkey-

TCDD Mr. Mustafa Babal

14:15 (15 min) Turkcell GSM communication and message dissemination infrastructure of Turkcell in connection with the Development of Rapid Earthquake Information System in Turkey

14:30 (15 min) **Structural Health Monitoring System and Earthquake Early Warning for Bridges**

General Directorate of Highways (KGM) Mr.Mehmet Cahit Turhan

14:45 (15 min) IGDAS Earthquake Protection System for Istanbul Gas Distribution Network

15:00 (15 min) **AVEA's Contribution to İstanbul Earthquake Rapid Response Project** AVEA Mr. Egemen Kurdoğlu

15:15 COFFEE BREAK

Chairperson Prof Oguz Özel (İstanbul University)

15:30 (25min) NHK's Disaster Broadcast (1)

Accurate and Prompt Information to Protect Lives-

NHK Mr. Ninomiya Toru

15:55 (25min) NHK's Disaster Broadcast (2)

NHK Mr. Sato Takeshi

16:20 (20 min) Real-time Estimation of Fault Rupture Extent for Recent Large Earthquakes Kyoto University Mr. Yamada Masumi

16:40 (20min) Earthquake Early Warning Systems for **Japanese Railways** Japan Railway Technical Res. Inst. Yamamoto Shunroku

17:00 (25min) EEW Application for other Industrial Fields -Facts in the case of Manufacturings and Buildings – Control signal for elevators and annunciation in manufacturing areas

Ms. Anet Furuse Nobuhiro

17:25 (15 min) Distant Early Warning System for **Tsunamis**-A wide-area and multi-hazard approach

GFZ-Potsdam Mr. Martin Hammitzsch

17:45 Closing Remarks

18:00 Technical Tour in KOERI

19:00 Dinner